4 Haziran 2012 Pazartesi

BİZANS SİKKELERİ HAKKINDA

326 AD Konstantin yılında Büyük Boğaziçi'nde Bizans'ın Yunan kenti İstanbul'a yaptığı yeni şehir inşaatına başladı. Böylece Roma İmparatorluğu'nun doğu ve batı yarısı arasında bölünmüş başladı. batı yarısı güz grubu ve Roma kendisini "barbar" olarak, doğu yarısında oldu Roma. sakinler çoğunlukla Yunan olmasına rağmen, kendilerini Roma düşündü. bu değildi ama sonradan tarihçiler Bizans İmparatorluğu adı verildi zamanda's. kolaylık sağlamak için, Bizans İmparatorluğu Anastasius I (491 -518 AD), zamanında başlanması düşünülebilir çünkü zaman sikkeleri bir Roma türünden tamamen yeni bir stil olarak değiştirildi idi.
Western Empire parçaları yeniden I Justinyen (527-565 AD) altında ancak yakalanan bu sonuçta kayıp idi.

İstanbul'a zenginlik ve ihtişam bir Hıristiyan fener olmasına rağmen, bu kaynaklar ve topraklar yavaş yavaş içine Sassanians gibi çeşitli düşmanları tarafından yenir edildi's Avarlar ve Macarlar. 622 AD, başka tehdit yetiştirilen yılında baş's - İslam. Müslümanların fetihleri ve daha sonra Türkler ve Moğollar, Bizans topraklarında işgal. Bu devralma Konstantinopolis tarafından Haçlılar (1204-1261) tarafından yardım değildi.

1453 yılında Osmanlı Büyük Sultan, Muhammed II, İstanbul'un surları baskın düzenledi. Son imparator Konstantin XI son duvar, son için şehir savunan görüldü. doğuda Hıristiyanlığın büyük kalesi, İstanbul ve Ayasofya büyük katedral camiye giderek İstanbul haline düşmüştü.

Cetvel: Anastasius I
Kral oldu: 1 Temmuz 518 ile 11 Nisan 491 AD
Kupürü: AE Follis (büyük modül)
Nane: Constantinople
Yüz: Diademed, bol dökümlü ve cuirassed büstü doğru. "D. N. ANASTASIVS P. P. AVG."
Ters: İki yıldız, yukarıda çapraz, Officina mektup "Δ" altında arasında büyük "M". madeni paranın alt tarafındaki yazı ise, "CON."
Referans: BCV 19
Ağırlık: 16,6 gr
Çapı: 33,1 mm


Anastasius I
9 Nisan 491 İmparatoru Zeno günü İstanbul'da, son Gotlar gelen Doğu Roma imparatorluğu kurtardı sahip öldü. O Flavius Anastasius lehine devamı olarak üzerinde geçti hiçbir mirasçı ve kardeşi Longinus vardı. Anastasius, dürüstlük ve bütünlük için bir üne sahipti ama aynı zamanda oldu sofu ve hasis. O vahşi hayvanlar ve yasadışı nokturnal bayramlar ile yarışmalar yasaklandı.

Anastasius gerçekten dindar, ama Monophycitism doğru yaptığı hareket huzursuzluk için Longinus tarafından çıkardılar yol açtı. 492 Longinus yılında tutuklandı ve sürgüne gönderildi, fakat durum kısa sürede iç savaşa dönüştü. büyük zorluklarla emriyle restore Sadece bundan sonra tüm Isaurians sermaye men edildi savaş Anadolu'da üç yıl daha devam karşın.

huzursuzluk bir başka nedeni Blues ve Yeşiller arasında rekabet vardı. Isimler aslında renk charioteers iki takım tarafından giyilen, ancak sevk liderleri surları çevresinde koruma görevi üzerinde iki fraksiyona kullanılan hükümeti tarafından atanmıştı. Bu kutuplaşma için, Blues büyük toprak sahipleri temsil eden, aristokrasi ve dini ortodoks, ve Yeşiller led, tüccarlar, sivil hizmet ve Monophycitism. Bozuklukları arttı ve 511 yılında Patrik Euphemius, Isaurians destekleyen suçlandı ve sürgün edildi. Onun halefi Macedonius, bir isyan başlayan, suçlandı ve öfkeli bir kalabalık sarayın üzerine yürüdüler bu noktada. Macedonius İmparator'un yanına ve kalabalık koştu dağıldılar. Macedonius tüm ve Kasım 512 yılında ayaklanan üç gün aynı patlak sürgün edildi. Gün, İmparator Circus yılında 20.000 onun konularda huzuruna çıktı kaydedildi. Onun taç kaldırılır ve teklif kalabalık halefi isim olsaydı feragat etmek. Başaramadılar.

Yani efsane gidiyor, Anastasius hangi onun üç yeğenleri onun halefi olacağı merak edildi. O akşam yemeğine davet etti ve orada üç kanepe, bir nota söz birlikte olmak için düzenlenmiştir "dedi içlerinden biri bir yastık Regnum" altında. İki yeğenleri bir kanepe ve notu ile bir işgal etmeye karar verdi boş kaldı. çok dua sonra, onun halefi ilk Ertesi gün onun yatak odası girmiş adam olacağını ortaya çıktı. O adam olduğu ortaya çıktı Justin, Excubitors Komutanı.

Anastasius sonunda 1 Temmuz 518 bir halef adlandırma olmadan öldü.
Resim

Cetvel: Justin I
Kral oldu: Temmuz 518 1 Ağustos 527 MS 10
Kupürü: AE Follis
Nane: Constantinople
Yüz: Diademed, bol dökümlü ve cuirassed büstü sağa, çapraz yükselen diadem önünden. "D. N. IVSTINVS P. P. AVG"
Ters: İki yıldız, yukarıda çapraz arasında büyük "M"; altında Officina harfi "B"; madeni paranın alt tarafındaki yazı "CON" içinde.
Referans: BCV 62
Ağırlık: 14,5 gr
Çapı: 31,8 mm


Justin I
Bu yüzden efsane, İmparator gidiyor AnastasiusKısa bir süre önce öldü, bu onun üç yeğenleri onun halefi olacağı merak edildi. O akşam yemeğine davet etti ve orada üç kanepe, bir nota söz birlikte olmak için düzenlenmiştir "dedi içlerinden biri bir yastık Regnum" altında. İki yeğenleri bir kanepe ve notu ile bir işgal etmeye karar verdi boş kaldı. çok dua sonra, onun halefi ilk Ertesi gün onun yatak odası girmiş adam olacağını ortaya çıktı. O adam Justin Komutanı Excubitors biri olarak ortaya çıktı.

Justin bir cahil Trakya köylü ve karısı Lupicina bir köle olmuştu. O, Anastasius bir destekçisi olmuştu 'Blues' hizip () Anastasius biyografi görmek ve Monophysites doğru leant savunulan. Yeğeni Justinyen muhtemelen yükseklik mühendis. Bu 521 yılında Hipodrom'daki en müsrif oyunlar Constantinople gördüğü ile kendi konsül kutladı 35 yıl sonra, kim kim, Justin saltanatı sırasında, Papalık ile bir uzlaşma müzakere Justinyen oldu.

Resim

Cetvel: I Justinyen
Kral oldu: 527 AD - 565 AD
Kupürü: AE Follis
Nane: Antioch
Yayın Tarihi: 528-538 M.S.
Yüz: Diademed, bol dökümlü ve cuirassed büstü doğru. "D. N. IVSTINIANVS PP. AVG."
Ters: İki yıldız arasındaki büyük "M". madeni paranın alt tarafındaki yazı ise "THEUop", "B" (Officina) yukarıda
Referans: BCV 216
Ağırlık: 14,1 gr
Çapı: 25,9 mm
Yorum: 29 Kasım, 528 yılında büyük depremden sonra nane Antakya'dan da Theoupolis değiştirildi adı.


I (Flavius Petrus Sabgatius Justinianus) Justinyen
Justinian I, Batı, güzelleştirerek İstanbul'daki Bizans genişletilmiş ve Roma hukuku kodlandırma tamamladı. İmparator yeğeni Justin I, Justinyen Illyria doğmuş ve İstanbul'da (şimdi İstanbul, Türkiye) eğitimli. 518 yılında Justin, Justinyen halefi olarak adlandırılan için yönetici oldu. O 523 yılında Theodora, eski bir aktris ile evlendi. 527 yılında amcasının ölümü üzerine, Justinyen imparator seçildi.

Hemen onun katılım Justinyen üzerine 5 yüzyıl barbar istilaları kayıp olmuştu Roma İmparatorluğu, batı kısmında restorasyonu politikası açılışını gerçekleştirdi. İmparatorluğun doğu önünde bir "ebedi barış" ile imzalanan güvenli oldu İran'da 532 yılında. İç huzursuzluk büyük genel Belisarius tarafından ezildi. 533 yılında bir imparatorluk ordusuna karşı koymak Vandal Kuzey Afrika, 534 yılında imparatorluk haline reincorporated edildiği krallık. Ertesi yıl başka bir imparatorluk ordusu İtalya'da Ostrogotlar saldırdılar, Ostrogotlar, ancak başka 20 yıldır imha direndi. Üçüncü kampanya, Vizigotlar karşı üstlendiği, güneydoğu İspanya reconquered. yine imparatorluğun bir parçası, 540 yılında Farsça savaş ve Balkanlar'da kademeli Slav infiltrasyon sürdürülmesi rağmen Akdeniz çevresindeki eski Roma topraklarının en imparatorun ölümünden, Galya ve Kuzey İspanya dışında, By.

532-3 yılında İstanbul'a, o Hippodrome çete tarafından aşağı uluyordu edildiği Nika ayaklanması karşılaştı. İmparatoriçe Theodora tarafından Egged, orduya ve adlandırılan 30.000 isyancıların öldürüldü.

Merkezi imparatorluk Justinian düzgün bir hukuk sistemi gereklidir tarafından öngörülmektedir. Bu nedenle bir imparatorluk komisyon ünlü hukukçu Trebonianus on yıl toplamak ve mevcut Roma hukuku sistematize çalıştı başkanlığındaki. Işlerini büyük Corpus Juris Civilis (Vücut Medeni Kanun içine) de Justinianus Kodu denilen kurulmuş 534 yılında yayımlanan ve bugüne kadar yeni kararname veya Novellae eklenmesiyle devam etti. Bu müthiş yasama kodlama hala çoğu Avrupa ülkeleri hukukun temelini kalır. Aynı anda bu hukuk reformu ile çalışır idari ihlalleri düzeltmek için yapılmıştır.

Resim

Cetvel: Justin II
Kral oldu: 565 AD - 578 AD
Kupürü: AE Follis
Nane: Nicea
Yüz: Justin ve Sophia sağa, çapraz her iki holding dünyanın karşı karşıya oturan bıraktı. Cross başı arasında "D. N. IVSTINVS PP.AVG."
Ters: Yukarıdaki çapraz Geniş "M", "ANNO" sol, "G" sağa (= Regnal yıl 5) ve "A" (Officina aşağıda). Içinde madeni paranın alt tarafındaki yazı "Niko"
Referans: BCV 369
Ağırlık: 14,5 gr
Çapı: 25,9 mm


Justin II
Justin II Justinian I. Bizans yeğeni onun düşmanları tarafından kuşatılmış oldu, ama İmparator Justin II, onun kendine güven, sarsılmaz bir bilgelik ve cesaret bu kadar düşman dağınık olabilir ile inanıyordu. O katılım, o Avarlar, önce Batı'da sadece birkaç yıl önce ortaya çıkmıştı muhtemelen Tatar kökenli bir ırktan bir büyükelçilik alınan bir hafta içinde bu inanç kanıtı verdi. Amcası karakteristik onları bir altı sınırlarını korumak için alınması karşılığında yıllık sübvansiyon ödemeyi kabul etmişti; bu ödeme Justin şimdi reddetti. o Jüstinyen'in lütfundan diğer alıcılara benzer bir satır aldı ertesi yıl boyunca; King dahil Khushru I kendisi. Böyle sıkılık çok onun popülaritesi arttı; yakında Ancak amcasının para iyi değerlendirilmiş olduğunu gösterdi.

Yarış Justin döneminin en kötü felaket sorumlu Ancak bir Bizans koruma karşılığı aldığı hiç yoktu. Lombardlar olan bir Cermen insanlar yavaş yavaş şimdi Avusturya çağrı hangi içine güneye doğru sürüklendi. Girme İtalya 568 başlarında, onlar Ravenna etekli ve Pavia dışında, küçük direniş ile karşılaştı. King, Alboin, hayır Toskana göre daha gelişmiş Onların ama onun soylular çok daha üzerinde Spoleto ve Benevento bağımsız Düklükleri kurmak için bastırdı. Böylece Lombardlar baskınlarında İtalya değil işgal ama kalıcı yerleşimciler gibi. Onlar İtalyanlar ile evlenmişlerdir dil kabul edilen, kendi kültür emilir ve kuşkusuz bütün yarımadanın kendi yapmak amaçlanmıştır. Ravenna Onların kaçınma ve Venedik lagün şehirler muhtemelen sayı olmamasından dolayı vardı; Napoli, Calabria ve Sicilya da imparatorluk ellerinde kaldı. Dolayısıyla Jüstinyen'in başarı hiçbir anlamı yok ediciler vardı, onlar sadece İtalya'ya yeni ve güçlü bir unsur tanıttı.

Justin Lombard akıntıya karşı hiçbir eylemde olabilir; o tam Avarlar ile işgal edildi. 568 yılında da Dalmaçya içine imha çılgınlık içinde patladı, ama üç yıl sonra Bizanslılar bir ateşkes talep etmek zorunda idi. gümüş izleyen antlaşma maliyet Justin 8o, ooo parçaları, çok orijinal yardımı daha fazla. Aynı yıl, 571, Doğu, Ermeni Kralı Khushru karşı isyan ve Justin için arkadaşlarının destek için Hıristiyan olarak, o muhtemelen göz ardı olabilecek bir istek temyiz tehlikeli bir gelişme gördüm. Erken 572 yılında Farsça Savaşı devam edildi. Ertesi yıl Persler Dicle, önemli bir Hıristiyan piskoposluk, aynı anda Suriye ravaging üzerinde Dara yakaladı - nereden hiçbir az 292.000 tutsaklarla geri olduğu söylenir. Bunlardan 2.000 seçkin Hıristiyan bakireler bizzat Khushru tarafından seçilen olmuştu, ama kızlar, Irmak ulaşan; izin banyo çalıştı, askerlerin tevazu gerekçesiyle kendilerini mesafeli ve daha sonra yerine birlikte din ve erdem kaybı yüzü kendilerini boğuldu.

İmparator monophysites açık bir zulüm başlamıştı bu sırada. Hiçbir infaz ya da işkence, ancak rahipler ve rahibeler Bu manastırlar ve manastır, ve tahrik edildi monophysite din adamları artık kabul edilmiştir. Bu Justin hızla büyüyen delilik nedeniyle olabilir. Sık sık maruz şiddet uyan, o yaklaştı ve donatılmış onun koruma barları idi pencereleri, kendisini savurmak çalıştığınızda kimse saldırı olur. Sophia, şimdi Yüce, Khushru ile bir yıllık ateşkes aldım, ama 574 yılı sonunda, o Sezar rütbesine genel adlı Tiberius yükseltmek için onu bir an berrak kocasını ikna etti; iki ardından ortak Regents yaptı ve zaman Justin öldü 578 Tiberius konmaz halefi oldu

Resim

Cetvel: Maurice Tiberius
Kral oldu: 582 AD - 602 AD
Kupürü: AV Solidus
Nane: Constantinople
Yüz: Bol dökümlü ve cuirassed büst, tüylü kask takmış, çapraz ile dünya tutarak karşı karşıya. "O. N. MAVRC. Tib. PP. AVG."
Ters: ex "VICTORIA AVGGA" in Angel ayakta christogram ve dünya üzerinde çapraz uzun kadrosu ile karşı karşıya. "CONOB"
Referans: BCV 478
Ağırlık: 4,5 gr
Çapı: 22,2 mm


Maurice Tiberius
Bir hafta ölmeden önce, Tiberius II Constantine halefi genç bir Kapadokya Maurice adlandırılmış atamıştı. 'Yapın saltanat benim en iyi kitabe,' son sözleri İmparator ölmekte ve sonraki yirmi yıl boyunca Maurice bir firma ve yetkili el ile karar verdi. Ayrıca İtalya ve Afrika Jüstinyen'in kalan fetihler için ciddi düşündüm verdi. Sonuç onun iki büyük Exarchates, Ravenna ve Kartaca oldu. Organize sıkı askeri doğrultularda bir piskopos altında askeri ve sivil yönetim üzerinde mutlak gücü ile, onlar bundan sonra İran'dan imparatorluk otoritesinin İyi haberler vardı başlıca batı ileri karakollar da vardı. Eski Khushru 579 yılında ölen oğlu Hormisdas tarafından başarılı olmuştu, fakat 590 yılında ikinci bir hükümet darbesi öldürüldü; oğlu Khushru II Bizans topraklarına kaçan ve Maurice yardım için çekici. İmparator onun şansı yakaladı: o isteyerek bir barış antlaşması karşılığında hangi iki Farsça Ermenistan ve doğu Mezopotamya Bizans geri olacağını şartları o gerekli yardım, prens verdi. 591 yılında, onun desteği ile, genç Chosroes muhalefet devirdi - ve mektubuna verdiği sözleri tuttu.

Maurice başlıca sorun para yok oldu. Selefi's savurganlık neredeyse İmparatorluğu iflas vardı; savaş ve sübvansiyonlar onun hiç düzgün imparatorluk kasasına Yenileyici engelledi. Sonuç yavaş yavaş bir saplantı oldu parsimomiousness oldu. tüm askeri rasyonların dörtte kendisinin azaltma 588 Zaten Doğu'da bir ayaklanma yol açmıştı; 599 yılında fidye için 12.000 mahkumlar Avarlar, dolayısıyla ölüme kadar bütün bunları koymak tarafından alınan ve 602, en disastrously tüm reddetti , o ordu üssüne kış karşılığında gerektiğini, ancak takdir Tuna ötesinde soğuk ve barbar topraklarda kalmalıdır. Sekiz aylık kampanya sonra, ordu bitkin idi. Geleneksel olarak, askerler daima ailelerine kış için geri döndü. Artık çadırda, yerel nüfusun uzakta yaşayan yoğun ve soğuk bir kış rahatsızlık bakmalÛdÛr ve barbarlar itibaren sürekli tehlike altında. Kesin bir dille bir adım yürüyüşü reddederek, onlar bir de kalkanlar kendi Yüzyıllardan beri, belli bir Fokas, zam ve onların lideri onu ilan etti. Ama değildi, onlar vurguladı onların İmparator. Maurice artık tahammül istiyorsunuz, ama isteyerek ya onun on yedi yaşındaki oğlu Theodosius ya da onun halefi olarak kayınpeder Germanus alkış olur.

Hem erkek hem de hemen Maurice ihanetle tarafından suçlandılar. Theodosius kırbaçlatıldı vardı; Germanus Ayasofya, o başarıyla çeşitli girişimlerde onu kaldırmak için direndi kaçtı. Artık isyan ederek sermaye üzerinden ve öfkeli bir kalabalık tüm dışarı hroken vardı sarayın dışında toplanmıştı. O gece Maurice, eşi ve sekiz çocuğu dışarı sarayın kaymış ve Marmara genelinde, açılış Nicomedia yakınlarındaki sonunda. Burada İmparator ailesi ile kalırken, Theodosius, ancak doğu İran'a yöneldi. Khushru Maurice için tahtını borçlu; şimdi de fırsat onu ödemek için oldu. Constantinople yılında Germanus arada Ayasofya yılında sığınma ortaya vardı ve taht için onun teklifini yaptı. Ama Fokas çok - yoldaşları 'reddi rağmen - emperyal emelleri vardı. Şimdi olarak Kilisesi St John the Baptist bir kez gelmek Patrik, Senato ve insanların gerektiren bir mesaj Ayasofya yüksek minber okunabilir gönderilen ve orada birkaç saat sonra, İmparator Romalıların taç giydirildi . Ertesi sabah o zafer onun sermaye içine bindi; gün, hala daha büyük tantana ile sonra, rütbe ve unvanı, Augusta ile eşi Leontia yatırım yaptı. asker arada bir asker hızla yeryüzüne kaçakları koştu. İmparator duygusuzca onun dört küçük oğlu gözlerinin önünde butchered olduğu gibi izledim söyleniyor, sonra kendisini ve cellat yüzlü bir vuruşta sevk edildi. Cesetleri denize dökme vardı; komutan İstanbul'a beş başkanları ile geri döndü.

Birçok yönden, Maurice ve ileri görüşlü bilge devlet adamı olmuştu. O, çok-gelişmiş il sistemine hem Doğu ve Batı olarak dağınık imparatorluk mallarını içeren İmparatorluğu'nun yeniden çizilmesi idari harita vardı. Ultimate sorumluluk bundan sonra askeri elinde bu sivil makamların ziyade idi. Bu firma kuruluş Jüstinyen'in gün yaşamış olsaydı, İtalya çok daha kolay ele olurdu. Böylece, kararlılık kombinasyonu ile açık-sightedness ve dik zor iş, Maurice Tarifsiz daha güçlü onu buldu İmparatorluğu bıraktı.

Resim

Cetvel: Maurice Tiberius
Kral oldu: 582 AD - 602 AD
Kupürü: AE Follis
Nane: Constantinople
Yayın Tarihi: 587 / 8 M.S.
Yüz: İmparator miğferli büstü önünde karşı karşıya haç ile dünyanın tutuyor. "D. N. MAVRC. Tiber. PP. AVG."
Ters: Yukarıdaki çapraz Geniş "M", "ANNO" sol "GI" sağa (= Regnal yıl 6) ve "Δ" (Officina aşağıda). madeni paranın alt tarafındaki yazı olarak: "CON"
Referans: BCV 494
Ağırlık: 12,6 gr
Çapı: 31,8 mm


Maurice Tiberius
Bir hafta ölmeden önce, Tiberius II Constantine halefi genç bir Kapadokya Maurice adlandırılmış atamıştı. 'Yapın saltanat benim en iyi kitabe,' son sözleri İmparator ölmekte ve sonraki yirmi yıl boyunca Maurice bir firma ve yetkili el ile karar verdi. Ayrıca İtalya ve Afrika Jüstinyen'in kalan fetihler için ciddi düşündüm verdi. Sonuç onun iki büyük Exarchates, Ravenna ve Kartaca oldu. Organize sıkı askeri doğrultularda bir piskopos altında askeri ve sivil yönetim üzerinde mutlak gücü ile, onlar bundan sonra İran'dan imparatorluk otoritesinin İyi haberler vardı başlıca batı ileri karakollar da vardı. Eski Khushru 579 yılında ölen oğlu Hormisdas tarafından başarılı olmuştu, fakat 590 yılında ikinci bir hükümet darbesi öldürüldü; oğlu Khushru II Bizans topraklarına kaçan ve Maurice yardım için çekici. İmparator onun şansı yakaladı: o isteyerek bir barış antlaşması karşılığında hangi iki Farsça Ermenistan ve doğu Mezopotamya Bizans geri olacağını şartları o gerekli yardım, prens verdi. 591 yılında, onun desteği ile, genç Chosroes muhalefet devirdi - ve mektubuna verdiği sözleri tuttu.

Maurice başlıca sorun para yok oldu. Selefi's savurganlık neredeyse İmparatorluğu iflas vardı; savaş ve sübvansiyonlar onun hiç düzgün imparatorluk kasasına Yenileyici engelledi. Sonuç yavaş yavaş bir saplantı oldu parsimomiousness oldu. tüm askeri rasyonların dörtte kendisinin azaltma 588 Zaten Doğu'da bir ayaklanma yol açmıştı; 599 yılında fidye için 12.000 mahkumlar Avarlar, dolayısıyla ölüme kadar bütün bunları koymak tarafından alınan ve 602, en disastrously tüm reddetti , o ordu üssüne kış karşılığında gerektiğini, ancak takdir Tuna ötesinde soğuk ve barbar topraklarda kalmalıdır. Sekiz aylık kampanya sonra, ordu bitkin idi. Geleneksel olarak, askerler daima ailelerine kış için geri döndü. Artık çadırda, yerel nüfusun uzakta yaşayan yoğun ve soğuk bir kış rahatsızlık bakmalÛdÛr ve barbarlar itibaren sürekli tehlike altında. Kesin bir dille bir adım yürüyüşü reddederek, onlar bir de kalkanlar kendi Yüzyıllardan beri, belli bir Fokas, zam ve onların lideri onu ilan etti. Ama değildi, onlar vurguladı onların İmparator. Maurice artık tahammül istiyorsunuz, ama isteyerek ya onun on yedi yaşındaki oğlu Theodosius ya da onun halefi olarak kayınpeder Germanus alkış olur.

Hem erkek hem de hemen Maurice ihanetle tarafından suçlandılar. Theodosius kırbaçlatıldı vardı; Germanus Ayasofya, o başarıyla çeşitli girişimlerde onu kaldırmak için direndi kaçtı. Artık isyan ederek sermaye üzerinden ve öfkeli bir kalabalık tüm dışarı hroken vardı sarayın dışında toplanmıştı. O gece Maurice, eşi ve sekiz çocuğu dışarı sarayın kaymış ve Marmara genelinde, açılış Nicomedia yakınlarındaki sonunda. Burada İmparator ailesi ile kalırken, Theodosius, ancak doğu İran'a yöneldi. Khushru Maurice için tahtını borçlu; şimdi de fırsat onu ödemek için oldu. Constantinople yılında Germanus arada Ayasofya yılında sığınma ortaya vardı ve taht için onun teklifini yaptı. Ama Fokas çok - yoldaşları 'reddi rağmen - emperyal emelleri vardı. Şimdi olarak Kilisesi St John the Baptist bir kez gelmek Patrik, Senato ve insanların gerektiren bir mesaj Ayasofya yüksek minber okunabilir gönderilen ve orada birkaç saat sonra, İmparator Romalıların taç giydirildi . Ertesi sabah o zafer onun sermaye içine bindi; gün, hala daha büyük tantana ile sonra, rütbe ve unvanı, Augusta ile eşi Leontia yatırım yaptı. asker arada bir asker hızla yeryüzüne kaçakları koştu. İmparator duygusuzca onun dört küçük oğlu gözlerinin önünde butchered olduğu gibi izledim söyleniyor, sonra kendisini ve cellat yüzlü bir vuruşta sevk edildi. Cesetleri denize dökme vardı; komutan İstanbul'a beş başkanları ile geri döndü

Resim

Cetvel: Follis Fokas üzerine Heraklius overstruck
Kral oldu: 610 AD - 641 AD
Kupürü: AE Follis
Nane: Nicomedia
Yayın Tarihi: 612-613 M.S.
Yüz: Heraklius sol ve Heraklius Konstantin sağ üstünde, bakan taç & Chlamys vb. FOC ON giyen - "
Ters: Yukarıdaki çapraz Geniş "M", "ANNO" sol, "III" sağa (= Regnal yıl 3) ve "B" (Officina aşağıda). madeni paranın alt tarafındaki yazı olarak: "Niko"
Referans: BCV 834
Ağırlık: 18,2 gr
Çapı: 27,9 mm


Heraklius
Heraklius Kartaca valisinin oğlu oldu. O imparator Fokas (devirerek tahtı ele geçirdi 602-610 hüküm). Saltanatının başında imparatorluk Moğol Avarlar tarafından işgal edildi ve Persler tarafından. 622 yılında, Küçük Asya, Mısır, Suriye ve Fars topraklarının kalbine 628 ile iterek onları sürüş Perslere karşı büyük bir karşı saldırı başlattı. 630 yılında, zaferle Kudüs için dönen True Cross, Persler ele geçirdiği ve saygı Hıristiyan kalıntı iyileşti. Batıda, Avarlar geri merkezi Avrupa'ya zorlandı. Diyanet İşleri yılında başarısız geri Bizans kilisesi onları bir doktriner uzlaşma Monothelitism olarak bilinen sunarak Monophysite Hıristiyanlar kazanmaya çalıştı. Heraklius genellikle hangi ordu komutanları yeni organize ilde (temalar üzerinde sivil otorite verildi tema sistemi, başlatıcı) ile aktarılır. Onun askeri zaferler ve idari reformlar belki, ama uzun vadede imparatorluğu güçlendirdi sürekli savaşlar ve dini çekişmeler bunu yapamaz Arabistan'dan yeni Müslüman tehdit direnmeye bıraktı. Suriye, Filistin ve Mısır fetih Araplara düşmüştü Heraklius saltanatının, sonunda önce

Resim

Cetvel: Constans II "Pogonatus
Kral oldu: 641-648 Milâttan sonra
Kupürü: AE Follis
Yüz: Büst Constans uzun sakallı, tüylü kask çapraz ve holding globus cr süslü giyen karşı karşıya. alanına doğru "K"
Ters: Büyük "M" Constantine IV büstü bakan surmounted; için Heraklius büstü karşı karşıya bıraktı; sağ, o Tiberius'un. Her bir taç ve Chlamys aşınma ve globus cr tutun. altında Officina harfi "M"? (Görünmeyen)
Referans: BCV 1013
Ağırlık: 4 gr
Çapı: 20,5 mm


Constans II
ölümü üzerine HerakliusOnun dul Martina (ilk evliliğinden olan oğlu), Heraclonas (onun küçük oğlu) ve kendini onun iradesine Konstantin ortaklaşa için Empire emanet çağrılır.

25 Mayıs 641, Konstantin, On uzun geçersiz, sadece üç aylık bir saltanat sonra öldü. İstanbul halkı yeterince Martina arzusunun ve kendini beğenmiş - yanı sıra monothelitism onun coşkulu destek vardı. giderek daha ısrarlı gösteriler, Constantinus'un onbir yaşındaki oğlu Heraklius tepki olarak 641 yılı yazında, içinde ve onun adını Constans değiştirildi İmparator ilan edildi ve Eylül Martina ve Heraclonas tutuklandı. Onun dilini kesildi; burnunu yarık vardı ve iki Rodos'a sürgün edildi.

Constans II 27 yıllık saltanatının - başlangıcı için Senato Regency kabul - Saracens yaptığı sürekli mücadele ile gölge düşürdü. 642 İskenderiye yılında Müslüman genel Amr, duvarlar yerle ve Fostat onun yeni sermaye kurdu, şimdi Kahire düştü. böylece en zengin ili Empire yoksun olması, fatihler sonra batıya doğru Kuzey Afrika kıyıları boyunca sürdü ve 647 yılında vilayet Kartaca bir felaket yenilgi verilemez.

644 yeni Halife Osman ve ulaşılmasıyla birlikte, Müslümanlar bir filo bina başladı Muaviye emanet, Suriye Valisi. İlk hedefi Kıbrıs, bir imparatorluğun baş deniz üsleri vardı; sermaye Constantia, liman tesisleri ve tahrip çevreleyen ülke harap yağmalandı. 654 Muaviye bir daha da zorlu sefer başlattı ve Rodos ele geçirdi.

Ertesi yıl Constans güneye doğru sahil aşağı bir imparatorluk donanması yelken ve Likya'da modern Finike off Saracens, bir araya geldi. Bu Hıristiyan ve Müslüman arasındaki deniz savaşları bütün bir bin yılın ilk idi ve bir felaket oldu. Bizans donanması, paramparça oldu ve Constans kendini tek adamları ile kıyafet değiştirerek kaçtı.

Bizanslılar bazı mühlet 17 Haziran 656 Halife Osman da evinde Medine de suikasta kurban gitmişti verildi. Ali, Peygamber'in oğlu-in-law, hemen onun yerine seçildi. Muaviye, aynı anda Suriye ilan edilmişti Öte yandan, açık, suç ve cinayet Ali suçlanan ve intikam yemini etti. Devam eden çatışmalar 661 yılına kadar Ali kendi suikast Muaviye yüce bıraktı ve böylece giderek devam ilk Emevi halife.

Bu arada Constans basitçe tüm anlaşmazlık af için tahsis olmasını takdir bir ferman yayınlayarak monothelite tartışmalara çözmeye çalıştı. Ancak sorun, tutuklama ve Papa Martin tutuklanması ile sonuçlanan devam etti.

doğu illerinde Arap işgalciler düştü gibi, Constans düşünceleri Batı giderek döndü. Balkanlarda, Slav yerleşimcilere huzursuz büyüyen ve yıllık haraç üzerinde zorluklar verme; İtalya'da şaşırtıcı olmayan, Bizans, her zamankinden daha popüler oldu; Sicilya arada Saracens Kuzey Afrika dan ciddi bir tehdit altındaydı. 662 Constans için İstanbul'a gitmek çözümlenmiş olarak iyi ve kalıcı Batı'da başkenti kurmak. İstanbul'da, 663 erken yılında güney İtalya'da ordusuyla indi ve Napoli ile ileri - bir Yunan şehri, ve bu yüzden dost - Roma nerede, Martin onun tedaviye rağmen, o Vitalian Papa hoş bir resmi tarafından verildiğini ailesi sol olması ; Burada şehir stripping başladı ne az değerli hala sahip - Pantheon çatısı bile bakır dahil - ve tekrar İstanbul'a gönderilmesi. Sonbaharda, güneyinde Calabria yürüyüş sahip, o Sicilya'ya geçti ve önümüzdeki beş yıl için o Syracuse yaptığı mahkeme devam etti. Onun sonu Eylül 668; onun banyosunda kendini lathering iken 15 geldi, bir Yunan katılımcıların sabun-çanak ile onu öldürdü.

Resim

Cetvel: Leo VI
Kral oldu: 870-912 AD
Kupürü: AE Follis
Nane: Constantinople
Yüz: Bust kısa sakallı, bakan taç ve Chlamys ve sol elinde akakia tutarak giyiyor.
Ters:
dört satırda.
Referans: BCV 1729
Ağırlık: 4,5 gr
Çapı: 26,7 mm


LEO VI
Leo Basil I ve Eudocia oğludur. Basil Konstantin, onun en büyük ve tek Maria, taç co-İmparator 869, ancak 879 yılında yaptığı ilk evliliğinden oğlu vardı, Konstantin öldü. Basil ve did tüm elinden tahtı miras onu önlemek için Leo nefret.

Zaman Leo diye bir kız Theophano denilen onun iradesine karşı evli olduğu on altı idi. Onun ilk aşkı Zoe Zautsina vazgeçmeye razı, ama Basil onu sürgüne ve üç ay boyunca Leo hapsedildi.

Iken 886 Basil yazında avcılık, binicilik kaza geçirdi. can çekişen dokuz gün kalan sonra, 29 Ağustos tarihinde 74 yaşında öldü. Leo kazada bir el vardı olabilir.

Leo VI böylece tahta 20 yaşında başardı. O önemli cazibesi, birinci sınıf bir akademik akıl sahip olduğu ve çok önemli öğrenme görünüyor. Bu ona sophotatos unvanını kazanmış gibi görünüyor, "en" akıllı ve o Leo hikmet ki bugün bilinmektedir olarak.

Teoride, Leo, kardeşi ile tahtını paylaştı Alexander - Ama Alexander yöneten pek de ilgi ile sert bir içme Hedonist oldu.

Leo Zoe ve Imperial politikalardan sorumlu babası, Master Büroları ve Logothete Ders of, ölümünden olası işbirliği komplocu bir Stylian Zautses babası yaptı. O Patrik Fotiyus yağmaladılar ve tahtın onun küçük kardeşi Stephen, büyüdü.

Stylian Zautses ve Stephen ile iş katılıyor, Leo Roma Hukuku, bir yeniden kodlama Jüstinyen'in Kodları yerine çalışmak başardı.

Bulgarlar eski bir düşman, ama Bizans Kralı Boris dönüşüm sonra iki Hıristiyan halklar artık barış içinde yaşamak olabileceğini umuyordu. 889 Boris yılında oğlu Vladimir ile tahtı terk abdicated. Ancak, Vladimir Boris onun ezmek için son derece yapmış Boyar aristokrasi ile özdeşleşmiş. Boris onun manastırdan, ortaya çıkan geri hükümeti devrildi ele geçirilen ve Vladimir kör ve Symeon hükümdar olarak ilan etti onun küçük oğlu vardı.

Bizans ise onun katılım haber kabartma ile karşılandı ama 894 Stylian Zautses iki kendi öğrencilerinin Bulgaristan ile ticaret tekeli layık, büyük ölçüde gümrük artan mal devleti içine ithal ödenecek harçlar.

Trakya işgal hafta içinde, bir Bulgar ordusu vardı. İmparatorluğun en güçlü generali Nicephorus Phocas, acilen güney İtalya'dan geri çağrıldı. Leo Macarlar, Bulgarlar kuzey komşuları olduğu bir vahşi savaşçı insanlara yardım için döndü. Symeon başka bir göçebe kabilesi rüşvet misillemede, Peçenekler, güney Rusya ovasından arka Macarlar saldırı. Macarlar her şeyi uzakta aramaya ve Pannonia ovaya göç devam kararı aldı - kara şimdi Macaristan denilen ve hala onların evidir.

Leo barış için dava zorunda, bir girişim büyük bir yıllık haraç ödemek oldu.

1 Ağustos 902 Taormina On Araplar, Sicilya son Bizans elinde ve Müslüman kuvvetlerin düştü Kilikya yeni bir ilerleme başladı. 904 Yunanlı bir dönek olarak, Leo Trablus, Hellespont kadar bir Saracen filosu ve Marmara Denizi götürüldü. Sonunda diye saldırdı ve Selanik yok, 30.000 'den fazla esir alarak geri sürüldü.

Leo eşi Theophano, 10 Kasım 897 tarihinde yaptığı yardım kadar öldü. O ve onun muhteşem bir cenaze verdi hemen sevgili Zoe için gönderdi. Zoe kocası uygun ve öldü Leo ve Zoe 898 evlendiler. Zoe hamile ama Leo's hayal kırıklığı oldu, o bir kız, Anna üretti. Zoe kendini sonra 899 yılında öldü.

bir halef için Leo arzusu onu güzel bir kız yeni karısı olarak Eudocia Baiana adlı seçmek yol açtı. Paskalya Pazar günü, Nisan 901 12th, o bir oğlu ile kendisine hediye, ama çocuk doğum bir oğlu öldü hızla onu takip etti.

Leo tekrar deneyin, fakat saptanmıştır birden fazla evlilik Kilise tarafından hoş oldu. Onun metresi amiral Himerius, Zoe Carbonopsina ve çarpıcı güzel yeğen - 'kömür gözlü olarak aldı. Zoe'nin ilk çocuğu bir kız, ama Eylül 905 yılında bir oğlu dünyaya geldi. çocuk meşru kılmak için, bir uzlaşmaya varıldı, Zoe ve saray bırakacaktı Patrik adı Constantine (Constantine VII) verildi genç prens, baptise rıza olur.

Zoe geri saray olduğu gün, içinde çift özel bir şapel bucak rahip tarafından evlendiler. Kilise ve öfkeli Patriği Nicholas Ayasofya içine Leo giriş reddedildi. Roma'daki Papa Sergius yardımıyla, Nicholas ve feragat daha uyumlu Euthymius Patrik olarak tahta zorunda kaldı. Şimdi Constantine porphyrogenitus haline gelebilir, "mor" doğdu.

911 Leo sonbaharında son bir girişimde Girit yeniden ele geçirmek için Himerius gönderdi. Altı ay boyunca amiral kuşatması devam, ama savunucuları firma gerçekleştirdi. Daha sonra, Nisan 912, orada sermaye acil bir mesaj geldi: İmparator sağlığı kötüye ani bir dönüş almıştı: o yaşamak pek mümkün oldu. Isteksizce Himerius Boğaz için kuşatma ve set yelken vazgeçti. Onun gemiler sadece Sakız adasında kendilerini bir Saracen filo tarafından Leo Trablus komutasında çevrili bulundu - kim pratik Selanik sekiz yıl önce yok olan yuvarlama edildi. Hemen hemen bütün Bizans gemileri Himerius kendini dar kaçan altına gönderildi.

Leo sadece uzun haber duymak için yeterli yaşadı ve 11 Mayıs gecesi öldü.


Resim

Cetvel: Leo VI ve Alexander
Kral oldu: Leo: 28 Ağustos 870 - 11 Mayıs 912 / Alexander: 28 Ağustos 870 - 6 Haziran 913
Kupürü: AE Follis
Nane: Constantinople
Yüz: Leo, sağda, çift tahta bakan, her giyiyor taç ve loros oturan Alexander sol ve aralarında bir labarum tutuyor. "+ LEON S ALEXAnGROS"
Ters: "Dört satır + LEON / S ALEXAn / Gros fesleğen / ROMEOn" üzerine.
Referans: BCV 1730
Ağırlık: 5,4 gr
Çapı: 24,5 mm


Alexander
İskender'in kardeşi oldu Leo VI ve o Leo nefret rağmen ve daha içme ve neşeli-bir imparatorluk yöneten daha yaratmaya ilgi duyan onun co-hükümdar oldu. Leo (Mayıs 912 11) ölümü üzerine, Alexander imparator oldu ve bütün iyi işler geri başlar.

İmparatoriçe Zoe saray ve amcası, Himerius, imparatorluğun sadık kulu den hapiste nerede öldü atıldı atılır oldu.

Bir Bulgar elçilik, Symeon tarafından yeniden İstanbul'a geldi 901 ile anlaşmayı müzakere etmek için gönderilen İskender, o daha fazla vergi ödemek söyleyerek onları reddetti. Symeon savaş için hazır.

Nicholas yeniden Patrik instated oldu ve Euthymius üzerine intikam ve tüm büro hiyerarşi çıkarmak başlar.

Alexander, Hipodrom'daki kurban yaparken - onun iktidarsızlık - aniden çöken kür umuduyla. Iki gün sonra öldü Pazar 6 Haziran 913. onun halefi olarak Zoe oğlu Konstantin, aday başardı ölüyor önce.

Resim

Cetvel: Constantine VIII
Kral oldu: Sole saltanatı 15 Aralık 1025 - 11 Kasım 1028
Kupürü: AV Histamenon Nomisma ("tam ağırlık solidus")
Nane: Constantinople
Yüz: Büst İsa, nur çapraz (üst dörtte iki hilal süslü giyiyor, beyin zarı ve colobium ve kutsama sağ el yükseltmek; ele İncil'e kitap bıraktı; Triple sınır bakacak.
Ters: Bust uzun sakallı, bakan taç ve loros wearig ve labarum ve akakia tutarak; üçlü sınır.
Referans: BCV 1815
Ağırlık: 4,4 gr
Çapı: 25 mm


Constantine VIII


Nisan 960 - 15 Mart 963; Konstantin VIII kardeşi Basil II ve babalarının Romanus II yönetti
16 Ağustos 963 - 10 Aralık 969; Konstantin Basil II ve Nicephorus II, Fokas ile yönetti
11 Aralık 969 - 976 10 Ocak, Konstantin Basil II ve John I Tzimisces ile yönetilir
Ne zaman John Tzimisces çocuksuz 976 yılında ölünce, tahta Romanus II oğullarına, on sekiz yaşındaki Basil ve onun 16 yaşındaki kardeşi Konstantin gitti.
Constantine VIII Basil II ile 15 Mart 963 dan 15 Aralık 1025 karar verdi. kardeşi yöneten süre Konstantin, bir playboy hayatı açtı.
diye tehdit edildiğini hisseden her zaman ve mutilations infaz sipariş sırasında kardeşinin ölümünden sonra, Konstantin, onun hazcı yaşam sürdürdü.
Kasım 1028 yılında hastalandı. O, öyle bir halef bulundu gereken çocukları olmadı. Bu kız kardeşi Zoe, bir altmışlık senatör Romanus Argyrus adlı evlenmek önerilmiştir. O zaten evli ama Konstantin o gerektiğini boşanma eşi ya da o kör olacağını karar verdi.
10 Kasım Romanus On Zoe evli ve 11 Constantine üzerinde 12 Romanus onun son, ve nefes kendini imparator Romanus III bulundu
Resim

Cetvel: Michael IV, Paphlagonia
Kral oldu: Nisan 1034 12-10 Aralık 1041
Kupürü: AE Follis (anonim C Sınıfı)
Yüz: İsa Antiphonetes üç çeyrek uzunluk şekil, karşı karşıya duran, nur Cr giyiyor. beyin zarı ve colobrium ve kutsama sağ el yükseltmek; de İncil'e kitap bıraktı; alanda (üzerinde bar) "IC", (üzerinde bar sağa) "XC" sol. "EMMANOVHA"
Ters: Arazi, her uçta pelet ile Jewelled; açıları (üzerinde bar) "IC-XC", "NI-KA" olarak.
Referans: BCV 1825
Ağırlık: 10,9 gr
Çapı: 29,4 mm


MICHAEL IV
John Orphanotrophus belirsiz ve mütevazı kökenlerinden kentin başlıca yetimhane müdürü olmak için kalkmış bir Paphlagonia hadım oldu nereden onun ismini aldı. onun dört küçük kardeşi ki, iki büyük kendisi gibi eunuchs vardı;, Michael, yakışıklı bir genç - ama ne yazık ki epileptik - onun gençlere gençlik hala bir gün 1033 yılında John saraya getirildi ve Romanus III ve sundu İmparatoriçe Zoe. Zoe hemen ona aşık oldu.

İmparator, kız kardeşi Pulcheria olup bitenler tarafından uyarılınca, sadece çok zaman Michael bu söylentiler asılsız olduğunu güvence verdi memnun oldu. Bu noktada, buna rağmen, ağır hasta, nihayet Perşembe günü Good Friday 1034 gelmeden ölen, saray hamam düştü; faul şüpheli ama kanıtlanmış değil.

İyi Şafağın Cuma, 12 Nisan anda, Patrik Alexis acilen o Romanus of yakın çıplak vücut görmek dehşete oldu saray, çağrıldı. o şok kurtarıldı vardı önce, Zoe o genç Michael, böylece yeni İmparatoru oldu onu evlendirmek ısrar etmişti.

İmparatoriçe istekli bir suç ortağı için umut olsaydı, o hayal kırıklığına uğramıştı. Michael saat kilisede geçirmiş, o manastır ve manastır kurdu ve yeniden fahişeler için büyük bir sığınak kurmak ve o imparatorluğun her köşesinden kutsal adamlarını aradı. Ayrıca şaşırtıcı derecede iyi yöneten de, yerel yönetim olan parçalanmış moral o büyük ölçüde geri başardı, dışişleri ve ordu, özellikle dikkat edildi.

Üç Michael dört büyük kardeşlerin parazitleri, ilkesiz eğer büyük ise, Orphanotrophus, müthiş bir rakam, idi. O sadece ailesinin gelişmeler açısından, en önemlisi de kardeşi-in-law, Stephen, düzenlenmesi Sicilya'ya bir sefer için taşıma filosunun komuta verilecek düşündüm.

Sicilya tabanlı Saracens tarafından Bizans güney İtalya üzerinde sürekli baskınlar hızla imparatorluk güvenlik için bir tehdit haline geliyordu. , Ithalat fiyatları ve yükselen edildi Akdeniz korsanlarla hayatta olduğu dış ticaret düzeyinde azalmaya başlamıştı. Her Bizans için, Sicilya imparatorluk hakkım parçası kaldı, aynı zamanda önemli bir Yunan nüfus övünme devam etti. Bunun hala dinsiz tarafından ikiden fazla yüzyıllar sonra işgal olmalıdır güvenlik hem de ulusal gururu için bir hakaret oldu. Ayrıca iç savaş adanın Arap Emirleri arasında patlak verdi. Başkaldırı şimdi boyunca Sicilya yayıldığını ve Saracens, daha umutsuzca bölünmüş, olası bir uyumlu Bizans saldırmak için, çok fazla direnç sunabilmek için gibiydi. Michael şimdi böyle bir saldırı için, orijinal Basil II için planlanan planlanan ölümünün bir sonucu 1026 ama ertelendi gibi.

Sefer 1038 erken yaz aylarında yola çıktı. George Maniakes, komutası altında bırakılmıştır kimin Doğu'da uzun ve seçkin bir kariyer şimdi önde gelen İmparatorluğu generali sonra. ordusu içinde en güçlü etken olan etkileyici Varangian hangi ünlü İskandinav kahraman Harald Hardrada, bir hac Kudüs'e dönmeden; Apulia de onların tiksinti saklamadı dan Lombardlar homurdanan bir vücut zayıf hizmete mecbur edilerek dahil şarta. Açılış yaz sonu olarak ordu ilk önce o tüm gerçekleştirildiği; Saracens gelgit kök pek yapabilirdi. Messina neredeyse anında düştü ve orada görünmek yavaş olduğu ancak Syracuse, Maniakes için 1040 düşmüştür üzerinde sürekli ilerlemek. Ama Syracuse at zaferinden sonra Bizans kuvvetlerinin çöküşü ani ve tam oldu. Fay kısmen Maniakes ve Stephen kısmen, kimin genel verdiği hor gizlemek zahmetine hiç atılması gibi görünüyor.

Bu arada Apulia içinde Lombard ayrılıkçıların isyanı vardı. Bizans valisi ve kıyı boyunca tüm yerel milis öldürüldü isyan kadar yükseldi. Ordu acele Sicilya'dan çağrıldı ve birkaç ay Messina kadar tüm ada dışında içinde bir kez daha Saracen elindeydi.

1040 yazında bir isyanı Bulgaristan'da patlak verdi. Liderleri bir Peter Deljan, Çar Samuel in piç torunu ve kuzeni Alusian edildi. Onlar, Bizanslılar kovdu Yunanistan'ın kuzeyindeki işgal ve yıl sonuna kadar vardı Dyrrachium baskın - böylece onları Adriyatik'te bir çıkış veren - uzakta güneyde Körfez Lepanto olarak penetran. Michael, her ne kadar artık yarı felçli ve bacaklarda şişme kangren tarafından düşmana karşı bizzat ordusunun önde gelen niyetini açıkladı.

Neyse ki Deijan ve o ihanet etmekle suçlanan kuzeni arasında patlak ciddi bir kavga. Alusian sonra teslim Deijan gözleri ve burnu ve yakında kaldırarak karşılık verdi. Ve böylece, 1041 başlarında, Michael sermaye zaferle döndü. 10 Aralık günü kendisi St Cosmas ve St Damian, bir keşiş's bornoz donned ve aynı akşam öldü kendi manastıra yapmıştı.
Resim

Cetvel: Konstantin IX, Monomachus
Kral oldu: 12 Haziran 1042 - 11 Ocak 1055
Kupürü: AE Follis (anonim Sınıf D) Sınıf C overstruck
Yüz: İsa tekrar tahta üzerine nur cr giyen karşı karşıya oturmuş. beyin zarı ve colobrium ve iki eliyle İncil'e kitap tutarak; alanda (üzerinde bar) "IC", (üzerinde bar sağa) "XC" sol.
Ters: "XS / Basile /" üç satır içinde fesleğen.
Referans: BCV 1836
Ağırlık: 7,8 gr
Çapı: 30 mm


CONSTANTINE IX
Yeğenini Michael IV ve John Orphanotrophus Michael Kalaphates veraset için zaman açıkça imparator ölüyor oldu kabul edilmiştir.

Gibi kısa bir süre sonra Michael IV ölümünden sonra taht, üç gün yükseldiği gibi, onun hayırsever geri ödenmesi, amcası John, sürgüne ve ona gönderme bile varsayımı bir rahibe manastırı ile İmparatoriçe Zoe sınırlandırmak zorunda göre. Ama Bizans nüfusunun büyük Makedonya hanedanının son torunları tarafından ayakta Michael V tahttan indirilmiş ve kör ve imparatorluk kız, Zoe ve Theodora, tahta yerini aldı.

Constantine VIII iki yaşlı kızı bir buçuk hafta yedi müştereken ve İmparatorluğunun yönetildiği. Onların apaçık unfitness birlikte karşılıklı antipati ile yönetmek için, Zoe için yeni bir koca acele seçim zorunlu ve 12 Haziran 1042 senatör Konstantin Monomachus üzerinde Konstantin IX olarak tahta.

Ne yazık ki yeni hükümdar çok ciddiye onun büyük sorumluluklar sürmedi ve bu yüzden dikkatle münzevi Basil II tarafından inşa edilmişti kamu hazinesine gondererek çok zamanını geçirdi. Ancak, sanat ve kültür onun mahkemede, gelişti ve 1045 yılında bir üniversite İstanbul'da kurulmuştur.

hızlı yok ama askeri konularda görünüm kasvetli oldu: Ortaçağ Bizans ordusunun asker-çiftçi, omurga vardı, kendi topraklarında zengin patronları tarafından kazanılır ve İmparatorluğun paralı asker şüpheli bağlılıkları giderek güvenmek zorunda kaldı. George Maniaces, biri eski okul son temsilcilerinden olan, ancak 1043 yılında tahtı için bir teklif yaptı çoktan kazanmış bir savaş sonunda serseri bir okla öldürüldü.

büyük gelecekteki önemi bir olay Roma ve Istanbul Kiliseleri, iyileşmesi için asla kaderinde bir ihlali arasında saltanat-bölünme sonuna doğru oluştu. Papa Leo IX Bizans Patriği Michael Cerularius kendisi tarafından Roma legates excommunicating karşılık aforoz.

Constantine 1055 erken ve de Zoe o Theodora geçti onu ölen vardı öldü, Makedon evin son temsilcisidir.
Resim

Cetvel: Constantine X, Dukas
Kral oldu: 25 Aralık 1059 - 21 May 1067
Kupürü: AE Follis
Nane: Constantinople
Yüz: iki eliyle İnciller İsa'nın ayakta tabure üzerinde bakan, nur giyiyor, taç ve colobium ve holding kitap. sağa, sola.
Ters: Eudocia sol ve Konstantin, sakallı sağ üstünde, karşı karşıya duran, aralarında, mil üzerinde haç olan bir labarum tutarak üç adım dayanan. Her bir taç ve loros giyer.
Referans: BCV 1853
Ağırlık: 10 gr
Çapı: 26,9 mm


CONSTANTINE X
İmparator Isaac Comnesus iken, 1059 yılının sonlarına doğru bir av gezisinde, bir ateş sözleşmeli öldü. ölmek önce, İmparator halefi - neredeyse kesin Psellus ve kışkırtmasıyla ünlü filozof-Konstantin Dukas, bir kim birkaç yıl önce üniversite canlandırılması sorumlu olan aristokrat olarak aday gösterildi. Karısı Eudocia Makrembolitissa, geç patriğin yeğeni.

Bu Bizans talihsizlik zamanında az zaman tehlikeli yeni düşmanlar onu sınırlara onu hükümdar zayıf iradeli sivil oldukça önlerinde zorlu görev için unfitted olarak görünen alınmış olması olduğunu. Belki de bir Basil II sert hakkında Hıristiyan İmparatorluğu'nun üzerine dışarı çıktı olacaktı saldırıya karşı koymak için baskı olurdu. Saldırılar neredeyse aynı anda üç ayrı cephede-Robert Guiscard Batı Normanlar altında Güney İtalya'da Bizans eşyalarını saldırıya geldi; Balkanlar Uzès, vahşi bir Türk kabilesi tarafından işgal edildi ve Doğu, Anadolu'nun ilk etkilerini hissetti Selçuklu güç dinamik genişleme. 1067 yılında Konstantin'in ölümünün zaman durum ile zaten ciddi ve işgalciler çok zayıf İmparatorluğuna Bizans muhalefeti ile yakın takip yıllarda foundering geldi.

21 Mayıs 1067 günü, Konstantin öldü. Ölümünün yatak üstünde o Empress Eudocia yapılan yeniden evlenmeyi asla yemin ederim. ona yemin dan absolved olabilir eğer İmparatoriçe kendini mükemmel yeniden evlenmesine hazırdı. Ne yazık ki, Patrik John Xiphilinus bir Constantinus'un en yakın arkadaşlarından biriydi. Başsavcı, Patriğin kardeşi evlilik düşündüğünü söyledi; Xiphilinus ona inandı ve onların onayını vermek Senatörler ikna etti. Sadece o o, Patrik kardeşi değil evlenmek duyurdu, ancak did askeri aristokrasi isimli bir üyesi Romanus Diyojen. 1 Ocak günü 1068 Romanus İmparatoru taç giydirildi
Resim

Cetvel: Romanus IV, Diyojen
Kral oldu: 1068 - 1071 AD
Kupürü: AE Follis Anonim tipi
Nane: Constantinople
Yüz: Büst İsa, nur çapraz, beyin zarı ve colobium giyen bakan; el ilerleyin (sol?); sola; sağa; büyük pellet sınır.
Ters: , Nimbate Virgin orans büstü karşısında ve beyin zarı ve maphorium giyen, kollarını kaldırdı. sola sağa; büyük pellet sınır.
Referans: BCV 1867
Ağırlık: 5,9 gr
Çapı: 27 mm


Romanus IV, Diyojen
21 Mayıs 1067 günü, Constantine X öldü. Ölümünün yatak üstünde o Empress Eudocia yapılan yeniden evlenmeyi asla yemin ederim. ona yemin dan absolved olabilir eğer İmparatoriçe kendini mükemmel yeniden evlenmesine hazırdı. Ne yazık ki, Patrik John Xiphilinus bir Constantinus'un en yakın arkadaşlarından biriydi. Başsavcı, Patriğin kardeşi evlilik düşündüğünü söyledi; Xiphilinus ona inandı ve onların onayını vermek Senatörler ikna etti. Sadece o o, Patrik kardeşi değil evlenmek duyurdu, ancak did askeri aristokrasi üyesi Romanus Diyojen adını verdi. 1 Ocak günü 1068 Romanus İmparatoru taç giydirildi.

Romanus becerikli bir yönetici ve tamamen Selçuklu tehdit ciddiyetini kabul cesur bir askerdi. Doğu, o kayda değer Bizans konumunu güçlendirdi İki 1068 ve 1069 de keşif.

Mart 1071 ayının ikinci haftasında yılında, Boğaz geçişi ve doğuya, Erzurum, diye ikiye ordusunu bölmek başlığı yeni bir sefer açtı. Büyük bölümü o Khelat, Van Gölü'nün kuzey kıyısında birkaç mil yaptığı genel Joseph Tarchaniotes komutasında, sevk kendisi iken, birlikte onun diğer temel komutanı Nicephorus Bryennius, en küçük kale-şehir için yola birlikte Malazgirt, bir mücadele vermeden verdi. Tarchaniotes daha şanslı idi. Biz tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Ya savaşta ya da asker onu terk dövüldü. Her iki durumda da İmparator sonunda onunla yarısından az ordusu vardı Selçuklular araya geldi zamanla. Türkler tarafından çok taciz sonra bir heyet reddedildi bir ateşkes teklif geldi.

Garip Malazgirt savaşında onun çok son aşamasında hiç zor bir savaş kadar oldu. Romanus uzun bir hat birkaç saflarında derin, yamaçlarında süvari ile yaptığı ordu kurmuştu. Kendisi, Bryennius ile sol ve sağ, bir Kapadokya genel adlı Alyattes üzerinde merkezi aldı. Arkasında Andronicus Dukas, geç İmparator bir yeğenini komutası altında önemli bir artçı 'soyluluk harçlar' oluşan, oldukça şaşırtıcı idi. Öğleden sonra imparatorluk ordusu boyunca step karşısında, ancak gelişmiş Selçuklular geniş bir hilal çekildi, aşağı ve yukarı Bizans yamaçlarında dörtnala onların monte okçular, onları duş alma girişimini terk okları; içinde giderek sinirli İmparator için kulübe merkez orada, burada düşman, boş bir boşluk olması gerekirdi kaldı. o bindi Açma ve açık, her zaman yaptığı bir türlü onun antagonistleri açmak ve mücadele gücü umuyordum, sonra aniden fark etti hızlı ve kendisinin de birkaç kampı terk azalan ki güneş oldu neredeyse savunmasız. Geri dönüş için sinyal verdi ve atını tekerlekli.

Bu yüzdendir ki, Alp Arslan beklediği andı. tepelerin o Romanus her hareketini izlemişti yukarıda itibaren; artık saldırı için emir verdi. Bizans çizgi şaşkınlık içinde kırdı; bazı paralı birimlerin, İmparator düşünme öldürülmüş, onların topuk aldı. Bu arada Selçuklu kırık çizgi hemen arkasında karşısında, artçı ayıran kesin. Bu noktada bu artçı ileri, o ve ileri hat ve kaçış önlenmesi arasında düşman sıkma taşınmış olmalıdır. Bunun yerine, Dukas kasten askerleri o İmparator yenilgiye uğradı ve savaş kaybetmiş arasında sözcüğü yaygınlaştırın. O ve onlar alanından kaçtı bunun üzerine ve panik, daha birliklerinin onları takip gibi. Yalnızca sol kanatta, zorluklar içinde İmparator görünce, onun kurtarmak için bindi, ama Selçuklular onlara hızla arkadan aşağı delik ve onlar da kaçmak zorunda kaldı. Bu arada Romanus, boşuna onun askerlerine Ama miting için kaos ve kargaşa çok büyük olduğunu aramadan onun zemin durdu.

Sol tek başına kaçmaya reddetti Romanus. Sadece atını onun altında ve elinde bir yara öldürüldü artık onun için mümkün kılıcını tutmak için kendisini izin mi yapılmış tutsak alınması. Onun esir onu bütün gece o yaralı ve ölüm arasında yatıyordu özel bir tedavi verdi. Sadece Ertesi sabah, ortak bir asker olarak, giyinmiş ve zincirleri yılında Sultan önce getirildi. İlk Alp Arslan anda o bitkin kim attı ayaklarının idi tutsak inanmak reddetti gerçekten İmparator Romalılar, sadece o resmen eski Türk elçileri tarafından tespit edilmiş ve bir mahkum tarafından tahtından Sultan yükselişi ve sipariş yaptım oldu Romanus önünde, yere öpmek için onun kurbanı boynuna ayağını bitki. Daha sonra ayağa Romanus yardım ve kendisinin Saygısızlık ile tedavi edilebilir olacağını söyledi. önümüzdeki hafta için, onun masada yemek Sultan'ın ortalama kaldı. Sultan hayır geniş toprakları talep, bütün o Malazgirt, Antakya, Edessa ve Hieropolis teslim birlikte tek tek kendi oğlu için bir gelin ve sadece bir milyon altın parçaları olarak imparatorun kızı ile sordu. Romanus sonra İstanbul'a dönmek için izin verildi.

bir felaket gibi planları yakında ayakta Romanus yerine edildikten sonra. Ama kim onun yerini almak oldu? Bazı Eudocia çağrısında, diğerleri Constantinus'un kardeşi Caesar John Dukas, Empire için en iyi umut gördüm Michael, Constantine X oğlu; henüz diğerlerine tercih. Eudocia tutuklandı sırasında ve sürgün durumunda, Michael ilan İmparator oldu, oldu. Michael VII Dukas Patrik Ayasofya tarafından törenle ilan edildi. Romanus İstanbul üzerine yürümek için bir ordu yükseltmeye çalıştı, ama Sezar'ın John onu yendi ve Romanus Andronicus Dukas teslim oldu. Gözlerini ve dışarı gouged katır 500 mil Proti, bir manastır inşa etmişlerdi götürüldü vardı. Orada 1072 yazında öldü.
Resim

Cetvel: Manuel I Comnesus
Kral oldu: Nisan 1143 08-24 Eylül 1180
Kupürü: Milyar aspron traki (scyphate)
Yüz: Virgin baş tacı. Nimbate ve yorgunluk beyin zarı ve maphorium. bebek İsa'nın onu nimbate baş bakan önce [O tutuyor.]? sağ sola
Ters: Manuel ayakta bakan, taç giymiş, divitision ve Chlamys ve sağ elinde ve dünya onun sol Patriklik çapraz surmounted içinde labarum tutuyor. veya benzeri.
Referans: GCV 1964?
Ağırlık: 4 gr
Çapı: 29,2 mm


Manuel I Comnesus
Manuel Comnesus uzun saltanatı önce Bizans uygarlığının son çiçek gördüm 1204 ve felaket.

Yeni imparator kuvvetle Batı kültürü tarafından etkilenmiştir ve bu gibi turnuvalar jousting birçok Latin özellikleri sergilenen günün Bizans mahkemeye yansıdı. onlar Infidel saldıran içinde olduğu gibi İkinci Haçlı Seferi gelişi Ancak, imparator mezar kaygı konusu olduğunu, bazı batılı prenslerin için tıpkı İstanbul'un yakalama ilgilenmişlerdir. Ancak haçlı bir dipsiz yetmezliği, sanki yeterince Norman Roger II Bizans Yunanistan saldırı ve Korint ve Teb önemli kentlerinden yağmalamaya izin Manuel dikkatini aktar oldu.

1155 yılında Bizanslılar İtalya, İmparatorluğun etkisi neredeyse bir yüzyıl için keçe olmasaydı da, iddialı bir saldırı başlattı ve proje ilk başta hiç küçük başarı ile katıldı. Ancak bu önceden o kadar çok diğer güçler, bir karşı-saldırı hızlı ve başlatılan Bizanslılar yarımadasından tahrik edildi çıkarları ihlal. Manuel Doğu Ermeni Prensi Thoros ve Latin Haçlı Devletleri Antakya devrildi ve Kudüs Bizans imparatoru egemenliğini tanıdı daha büyük başarıya imza atmıştı. Eşit şans Macar ve Sırp işlerine Manuel müdahaleleri katıldı, ancak bu İmparatorluğu ve onun eski müttefiki Venedik arasında bir çatışma getirdi.

Saltanatının son bölümünde imparator en büyük düşmanı Alman güçlü imparatoru oldu Frederick BarbarossaVe öyleydi o dolaylı olarak 1176 yılında Manuel üstesinden felaket sorumluydu. Iconium Sultanı Alman imparatoru destek sunuyor cesaret ve Bizanslılar ile yaptığı antlaşma kırdı zaman Manuel kendisine karşı Türklerin tamamen Myriocephalon meşhur savaşta galip edildi gelişmiş. Manuel'in sermaye, kırık bir adam emekli ve sadece dört yıl sonra hızla açıkça devlete ne kadar zarar geç imparatorun aşırı hırslı politika yapmış oldukları oldu onun ölümünden sonra.
Resim

Cetvel: Isaac II Angelus
Kral oldu: 12 Eylül 1185 - 8 Nisan 1195
Kupürü: Milyar aspron traki (scyphate)
Yüz: Virgin, nimbate bakan baş tacı ve beyin zarı ve maphorium giyiyor. O tutar onu önce, bebek İsa'nın nimbate başkanı karşı karşıya. ayla iki tarafında: -----
Ters: Isaac duran taç giymiş divitision ve lorus ve sagion. O ve criciform asa ve akakia tutan manus Dei tarafından üst alanında sağ taçlandırılmıştır. Kalmadı
sağ (Veya benzeri).
Referans: BCV 2003
Ağırlık: 2,3 gr
Çapı: 25,2 mm


Isaac II
Haziran 1185, William II Sicilya ve seksen bin erkek bir ordu olarak Messina dan Durazzo için yola çıktı ve 8 Ağustos tarafından Selanik dışında konakladılar oldu. Bizans İmparatoru Andronicus Comnesus hazırlıksız yakalandı. Şehir toptan katliam sahneleri arasında düştü.

Konstantinopolis olarak vatandaşların panik bir devlet idi. Bir muhafız Isaac Angelus imparatorun kuzeni tutuklama gönderildiğini, ancak Isaac görevlisi öldü ve Ayasofya'ya ayaklanma için vatandaşların yükseltmek için koştu. Andronicus Boğaz kadar bir mutfak kaçtı. Kısa süre sonra yakalandı ve Isaac önce azap getirdi. Sağ elinde, o tek gözü kör ve açlıktan sol kesildi.

Isaac onun en ablest genel, Alexius Branas, Sicilians olan filo zaten Marmara Denizi olduğunu uğraşmak gönderdi. Branas geri Amfipolis için Sicilians sürdü. Bu arada, Selanik vatandaşları yükseldi ve zalimlerin intikam wreaked. Bazı Sicilians bulmayı başardılar evlerinin yolunu ancak çoğu öldü.

Andronicus zamanında şiddetli olmasına rağmen, en azından yolsuzluk damgalı vardı. Isaac ise, 'piyasa' sebze gibi devlet daireleri sattı. Diye isyan aşağı çekmek büyük enerji gösterdi ve onun sınırlarını koruyan, ama İkinci Bulgar İmparatorluğu'nun yükselişini ve 1190 yılında ordu önlemek mümkün idi pusu ve sadece sadece hayatını kurtarmış.

May 1187, Saracens Saladin altında Frank topraklarına Ürdün geçti ve Horns Hıttin of Guy Lusignan of ordusunu yendi. Ekim 1187 yılında Selahaddin Eyyubi Kudüs'ü aldı. Ne zaman haber Batı, Papa Urban III ulaştı şok ve halefi, Gregory VIII, ölen bir Haçlı Seferi ilan etti. o Bizans eski düşman olacağını Leading Frederick Barbarossa ve Sicilya William. William Kasım 1189, ancak ölen taç Sicilya Barbarossa büyük oğlu Henry geçti. Ayrıca edildi katılan Richard Coeur-de-Lion İngiltere kim William's kayınbirader ve idi Philip Augustus Fransa aynı zamanda nedenle Bizans sevmediğim için saptandı.

Richard ve Philip deniz yoluyla kutsal topraklara, Richard yol Isaac, May 1191 Kıbrıs almak için zaman aşımı alarak gitti. Frederick Barbarossa karayolu üzerinde May 1189 yılında 150.000 erkek oluşan ordusuyla yola çıktı. Sırplar ve Bulgarlar Bizans karşı Frederick için ilan bağlılık ile Isaac Sınırda büyük ordusunu karşılamak için Constantine Cantacuzenus ve John Dukas gönderdi. Ancak onlar da kendi ana aleyhine döndü. Ne zaman Frederick Isaac için Anadolu'ya Haçlı taşınması görüşmek üzere elçileri gönderdi, Isaac onları hapse atmıştı. Sadece kendini karşı bir haçlı ile o merhamet yaptım ve Çanakkale su genelinde ulaşım, her ne kadar sadece Boğaz ziyade izin tehdit, böylece tamamen Constantinople yaşamamaktadır.

Anadolu genelinde uzun ve yorucu bir yolculuk 10 Haziran 1190, sonra Frederick Barbarossa en yakın nehre, Rode On atından ya düştü ve boğuldu oldu. Ordusunun yakında parçalandı. Richard ve Philip Augustus onlar yeniden yakalama Kudüs başaramadı rağmen daha başarılı olmuştur.

Noel Günü, 1194, Frederick Barbarossa oğlu Henry (Kutsal Roma İmparatoru Henry VI) Palermo Katedrali yılında Kral Sicilya taç giydirildi. O zaten başka bir Haçlı Seferi planlama ve 1195 yılında Isaac yazdığı, gerçekçi olmayan talepleri bir dizi. Ancak, 8 Nisan 1195 Isaac Angelus bir darbe ağabeyi tarafından mühendis düştü Alexius, Kim ona Devrik onu kör ve tahtı ele geçirdi.
Resim

Cetvel: Alexius III Angelus-Comnesus
Kral oldu: 8 Nisan 1195 - Temmuz 1203 17
Kupürü: Milyar aspron traki (scyphate)
Yüz: Büst İsa, sakalsız, nur taç giyen bakan beyin zarı ve colobium ve kutsama sağ el kaldırma, sola da. Kalmadı . sağ Ana efsanesi
Ters: sağ ve St Constantine, sakallı ve sol nimbate üzerinde Alexius, her iki ayakta, aralarında tutarak karşıya globus?. Her taç, divitision ve lorus takıyor ve (sol sağ imparatoru saint) labarum tutar. Legend (görünmeyen) veya benzeri. alanında sol "içinde.
Referans: BCV 2013
Ağırlık: 4 gr
Çapı: 27,3 mm


Alexius III
8 Nisan 1195 tarihinde Isaac Angelus bir darbe onu görevden ağabeyi Alexius, mühendis yanında kurban gitti onu kör ve tahtı ele geçirdi.

Alexius an daha da kötü İmparator daha Isaac ve kolayca manipüle edildi. Ne zaman Henry Sicilya (Kutsal Roma İmparatoru Henry VI) para askerlerinin ödeme talep Alexios'un özel bir vergi ve imparatorluk mezarlardan sıyırma mücevher tesis cevap verdi. O Devrik Isaac onun yeğeni Irene, kızı Henry tarafından kardeşi, Philip Swabia için kapalı evli iken tarafından durdu.

Ne zaman Papa Innocent III Papa 1198 yılında bir başka Haçlı Seferi ilan oldu. O Kont Tibald Şampanya, Henry Champagne gelen Kudüs Krallığı hüküm vardı birinin kardeşi idi ve bizzat onun için bir lider buldu 1192 1197 kadar. Bu Mısır ilk hedef karar verildi. Bu Haçlılar deniz yoluyla seyahat etmek gerekir anlamına geliyordu. şövalyeleri Geoffrey de liderliğindeki Dolayısıyla bir parti Villehardouin, Mareşal şampanya, Venedik taşıma elde etmek için geldi. Seksen yıl Venedik, Enrico Dandolo eski kör Doge, o sağlamak, kabul ama 84.000 gümüş işaretleri bir maliyetle ve yarım topraklarını ele geçirdi.

Zaman Haçlılar bir yıl 24 Haziran 1202 daha sonra bir araya geldi, onlar kendi numaralarını sadece beklediğimizden ve yeterince para ile Venedikliler ödemek için üçüncü bulundu. Dandalo olarak elinden onlardan kadar elde ettikten sonra Haçlılar yeniden Zara son zamanlarda Macarlara düşmüştü Venedik Şehri ele geçiremeyeceğini olsaydı, o dinlenme bırakmak kabul etti.

8 Kasım 1202 tarihinde Haçlılar Dandalo ile gemide, yelken değil Kutsal Topraklara, ama Zara için. Zaman Papa dışarı o kadar çok aforoz bulundu. Ertesi yıl, bir öneri Philip Swabia, Kutsal Roma İmparatoru, Henry IV ve Devrik Isaac II hukuk oğlu kardeşi geldi. Isaac oğlu Alexius, hapisten kaçmış ve Philip ile sığındı. Haçlı Alexius III şahitlik ediyorsanız ve genç Alexius onu yerine, Philip Kutsal Topraklara sonraki Crusade finanse edilecek. Dandalo ve fikir sevilen Haçlılar de yaptı. 24 Haziran 1203 günü, Venedik gemileri İstanbul'a kapalı demir attı.

Alexius III şehrin savunması için hiçbir hazırlıkları yapmıştı. Haçlılar Galata aşağıda arazi mümkün, Haliç'in kuzey-doğu tarafında ve orada tek kule alır. Haliç'e girişi bloke zinciri ve alçaltılmış olarak Venedik donanması surlar içinde yelken açtı sonra kara ve denizden saldırıya uğradı, onun kadırga ve pruva içinde Doge Dandalo dikilen adamları mücadele için teşvik. Yakında Haçlılar şehre, ahşap binalar ateşe dökme edildi. O akşam Alexius III kaçtı.

Bizanslılar yaşlı, kör Isaac II hapisten almak ve tahtı geri koştu. Bu, ancak Haçlılar tarafından müdahale gerekçesiyle kaldırılması gereken genç Alexius ortak imparator olarak yüklendiği kadar ikinci bırakmayacaktı. 1 Ağustos 1203 günü, Alexius IV Angelus babasının yanında taç giydirildi.

Alexius Haçlılar para söz vermişti. Kendisi kilise plaka aşağı erime tarafından sevilmeyen, yapılan ama hala para ile gelip başaramadı. Haçlılar, şimdi Dandalo doğrudan önderliğinde, kentin geri almak için karar verdi. Ocak 1204 yılında, Alexius Dukas - ortasında bir araya geldi kaşlarını yüzünden Murzuphlus takma - şimdi tahtı ele geçirdi, Alexius ve Isaac öldü. Murzuphlus Ayasofya içinde Alexius V olarak taç giydirildi 5 Şubat 1204. 12 Nisan günü, Haçlılar İstanbul'u aldı ve Murzuphlus kaçtı. Bizans sonraki 57 yıl boyunca Latin prensler tarafından idare olacaktı
Resim

Cetvel: Andronicus II ve IX
Kral oldu: 1295-1320 AD
Kupürü: AV (alçalmış altın) Hyperpyron (scyphate)
Yüz: Bust Meryem, orans, ve Konstantinopolis surlar içinde. üç kule, her dört grup.
Ters: Andronicus arasında İsa duran, sol ve Michael, sağ, ikisi de parlak. Yunanca yazıt civarında.
Referans: BCV 2396
Ağırlık: 3,39 gr
Çapı: 23,7 mm


Andronicus II ve IX
Andronicus II İmparatorluğu'nun yönetimi altında hangi tamamen kurtarmak için hiç kaderinde idi düşüş içine girdi. Michael VIII güçlü politikaların gücü sapped vardı yeni Devlet ve restore gerçek güçsüzlük onun cetvelin diplomatik deha tarafından gizlenmiş olmuştu.

Andronicus o çok kültürlü adam ve Constantinople idi devlet kulübe için babasının büyük bir hediye sahip olmadığı bir entelektüel merkez onun uzun saltanatı boyunca devam etti. dini konularda yılında ve Birlik Kiliseler, bir kesinlikle ortodoks politikası izleyen babası altında ilan, hemen onun katılımdan sonra reddedildi. Ancak, İmparatorluğun feudalization olarak merkezi hükümetin yakında korkunç mali sıkıntıda kendisini buldu ve hızı bir araya Andronicus silahlı kuvvetleri böylece güçlü düşmanlarının insafına Devlet yerleştirerek şiddetli kesintileri yapmak zorunda kalmıştı. Anadolu'nun hemen hemen bütün Türk kabileleri taze sürüleri ile 1300 gibi erken ele geçirildi.

1295 Andronicus 'oğlu Michael IX ve müşterek hükümdarlık 12 Ekim 1320 tarihinde Michael erken ölümüne kadar bir Çeyrek yüzyıl süren olarak ortak imparator ilan edildi. Genç Andronicus Palaeologus, geç ortak imparator oğlu, daha sonra imparatorluk rütbesine ama iddiasını ileri büyükbabasının dikbaşlı genç düşük görüş vardı ve talebi reddetti. iç savaş bir süre halen daha devlet zayıfladı ortaya çıktı. Andronicus III sonuçta muzaffer ve yaşlı Andronicus II zorunda idi (May 1328 24) çekilmek. O, dört yıl sonra keşiş Anthony öldü bir manastıra çekildi.
Resim

Cetvel: Empire Trabzon - John IV
Kral oldu: 1446 - 1458 AD
Kupürü: AR Asper
Yüz: St Eugenius'un ata doğru yürümeye oturmuş.
Ters: John ata doğru yürümeye oturmuş.
Referans: BCV 2642
Ağırlık: 1 gr
Çapı: 15,1 mm


Trabzon EMPIRE
Trabzon İmparatorluğu 1204 yılında Andronicus I. Alexius Comnesus torunu o yanında komşu Müslüman yöneticiler övdü onun ilk yıllarında bile dan kuruldu - Selçuklular, Moğollar ve Osmanlılar arkaya. varlığını ilk yüzyılda imparatorluk zenginleşti için. Izleyen altmış yıl 1330 sonrası iç savaş ve bozuklukları, sırasında İmparatoriçe Theodora kısaca idare doluydu.

Trabzon imparatorluk kadınların güzellik ve Empire konumu için ünlü olduğunu müstahkem hanedan evlilikleri gerçekleşti. En az iki kız kardeşi ve Alexios'un III dört kızı farklı Müslüman hükümdarlar ve Kraliyet Sarayı da evlilik John V Palaeologos, John VI Cantacuzenus, John VIII Paleologos ve Sırbistan, Stephan Brankovitch hükümdarı bağlı olarak evlendiler.

Empire Osmanlılara 1461 yılına kadar düşmedi birlikte İstanbul'a, bir özür devlet vardı sekiz yıl sonra, beck ve Sultan çağrı da bulunan hükümdar ve orada hiçbir şey o zaman Muhammed içine topraklarını birleştirmek karar yapabileceği oldu onun alanı.
Resim

Cetvel: Kuzey Afrika Vandallar
Kral oldu: c. 520 AD
Kupürü: AE 10mm Nummus
Yüz: Ham diademed başını sağa
Ters: monogram
Ağırlık: 1,1 gr
Çapı: 9,6 mm
Yorum: Justin ve barbar kopya I



Vandallar
Vandallar Jutland bir antik Germen kabilesi yaşayan (şimdi Danimarka), kim 5 M.Ö. hakkında Nehri Oder vadisine göç edildi. 2 ve 3 sırasında yüzyıllardır onlar Tuna Nehri boyunca yerleşen MS. Bunlar 406 yılında, Galya'ya girmiş 409 ikisi Vizigotlar karşı (başka bir Alman kabilesi) ve Romalılar mücadele içinde İspanya işgal etti. Gaiseric 428 yılında kabilesinin kralı oldu ve onunla altında Vandallar onların en büyük güç elde etti. Onlar Kuzey Afrika'ya ertesi yıl taşınır ve orada Romalılar yendi. Gaiseric egemenliğini Roma İmparatoru Valentinianus III tarafından 422 yılında tanındı. Vandallar şimdi 435 ve fethetti Kartaca Cezayir ve Kuzey Fas tarafından 439 yılında ne yerleşti. Onların donanma batı Akdeniz yöneten ve onlar yağmalanmış ve İtalya, Roma 477 dahil yağmaladılar. Vandallar Arianism takipçileri olduğunu ve ciddi bir Ortodoks Hıristiyanlar ele. Güçleri 477 yılında Gaiseric ölümünden sonra azalmaya başladı ve 534 bunlar Bizans genel Belisarius tarafından yenilgiye uğratıldı. Modern sözcüğü vandal yağma yansıtır ve Roma yağma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder